Søsterklokkene

- Lars Mytting

Vurdering 4.7
12t 57min
Hekne
bookCoverFor

Sammendrag av boken

«Strålende historisk roman. (...) Romanen peker seg ut som en av høstens beste norske.» Susanne Hedemann Hjorth, Dagens Næringsliv.

Så lenge folk kunne huske hadde Søsterklokkene ringt over det trange dalføret, med en klang så malmfull og kraftig at klokkeren ble døv etter bare tre messer. Klokkene ble støpt til minne om tvillingene Halfrid og Gunhild Hekne, som var sammenvokst fra hoftene og ned. Det hvilte alltid noe større over søstrene, som om de tilhørte en annen og mektigere verden, og en av billedvevene de lagde, ble sagt å vise fremtiden.

I 1879 flytter en nyutdannet prest inn på prestegården, der nittenårige Astrid fra Hekne gjør tjeneste. Fra Tyskland kommer en fremmed mann med vidløftige planer. Den gamle stavkirken som har huset klokkene går uvisse tider i møte, og snart utsettes bygda for brå skiftninger og ubøyelige viljer.

Søsterklokkene er en rik fortelling om gammel tid som brytes mot nye ideer, om mørkt slit og solvarme steiner, om to kirkeklokker med overjordisk klang og evigheten som horisont.

Forfatter(e):

Innleser(e):

Format:

Lydbok

Serier:

Del:

1

Tid lydbok:

12t 57min

Språk:

Norsk (Bokmål)

Publisert:

1.5.2022

Utgiver lydbok:

Gyldendal Norsk Forlag AS

ISBN Lydbok:

9788205558977

Hva andre tenker om boken

Anmeldelser av Søsterklokkene – Lydbok

Herlig bok, altoppslukende og bra med dialekt på lesingen. Spesielt for meg som er i fra området😊

May britt

Helt fantastisk !!

Beate

Jeg er tom for ord, har sorg for at boken tok slutt.

Tina

Boka ble enda sterkere med forfatterens egen stemme og dialekt enn ved egen lesning. Snart klar til å lese Skråpånatta nå. Glær mei.

Mona