Jente, 1983

Vurdering 4.2
5t 43min
bookCoverFor

Beskrivelse av boken

«Gjennom å skrive det som skjedde, gjennom å fortelle historien så sannferdig som jeg kan, forsøker jeg å samle dem i én kropp - kvinnen fra 2021 og jenta fra 1983. Jeg vet ikke om det er mulig.»

Paris, en vinternatt i 1983. Hun er seksten år og har gått seg vill i de ukjente gatene. På en lapp har hun adressen til den tretti år eldre fotografen A.

Nesten fire tiår senere, mens både hennes eget liv og verden utenfor krakelerer, prøver den voksne kvinnen å forstå den unge jenta hun en gang var.

«Jente, 1983» utspiller seg i Oslo, New York og Paris, og er en sjangeroverskridende og besettende reise gjennom lag av minner og glemsel. Linn Ullmann fortsetter å utforske hukommelsens dikteriske kraft i forsøket på å fortelle om det aller hemmeligste. Hun trekker linjer frem og tilbake i livsløpet, linjer som også går tvers gjennom den stedville seksten år gamle jenta. Dette er en rå, naken og til tider brutal fortelling om makt og avmakt, lyst og skam, skjønnhet og glemsel.

Forfatter(e):

Format:

Tid lydbok:

5t 43min

Språk:

Norsk (Bokmål)

Publisert:

1.5.2022

Utgiver lydbok:

Forlaget Oktober

ISBN Lydbok:

9788249524525

Hva andre tenker om boken

Anmeldelser av Jente, 1983 –
Lydbok

Denne boken ble for svevende for meg. Interessant tema, men kunne virkelig tenkt meg å få lest denne historien i en mer strukturer fortellerform og mindre svevende.

Julie

Sterk historie. Nydelig opplest.

Therese Edvartsen

Meget godt skrevet. Fin behagelig opplesning.

Liv Rigmor

God bok!

Lotte