Irriterende kolleger

Irriterende kolleger

slik takler du dem

Beskrivelse av boken

En av de store utfordringene på enhver arbeidsplass er hvordan du skal håndtere «de andre». De som ikke er som deg og meg. Enten du jobber på et sted med litt flere enn en håndfull mennesker, er med og driver en forening eller sitter i styret i borettslaget, så har du kolleger eller andre rundt deg som du skal samarbeide med. Og blant disse menneskene er det nesten garantert noen du synes er irriterende!

Per Henrik Stenstrøm lever av å holde foredrag om livet på jobben. Etter å ha besøkt hundrevis av norske bedrifter for å snakke om arbeidsmiljø, har han konkludert med at de irriterende kollegene kan deles inn i syv typer: Primadonnaen, Bedreviteren, Skrytepaven, Pessimisten, Gratispassasjeren, Superoptimisten og Motarbeideren.

I denne boken analyserer han hver av typene og gir gode råd for hvordan de kan forstås best. Målet er selvsagt å finne måter for å samarbeide bedre med dem man ikke finner det så lett å samarbeide med. Boken kommer med konkrete løsninger og tips. I tillegg er den full av morsomme og lærerike caser basert på alle de typene Stenstrøm har møtt på sin vei. Her er det med andre ord mye å kjenne seg igjen i for de aller fleste!

Per Henrik Stenstrøm (f.1966) har ledet en rekke kreative miljøer i bransjer fulle av primadonnaer og bedrevitere. Han har 25 års ledererfaring fra mediebransjen og vet mye om å håndtere vanskelige medarbeidere. De siste årene har han holdt foredrag om temaet og er mest kjent for suksessforedraget «Slik takler du idiotene på jobben!». Stenstrøm er utdannet journalist med bakgrunn som radio- og tv-programleder.

«En vidunderkur mot dårlig arbeidsmiljø.» Ole Petter Hjelle, lege og hjerneforsker

«Morsomt og tankevekkende om det vi alle kan bli enda bedre på - samarbeid!» Jacob Schram, konsernsjef, Norwegian

«Per Henrik Stenstrøm gir en leken, praktisk og innsiktsfull inngang til å jobbe med det som kan være et krevende tema. Nemlig hvordan vi kan leve godt med våre individuelle forskjeller på jobb.»

Hva andre tenker om boken

Anmeldelser av Irriterende kolleger