Gul bok- Zeshan Shakar

Vurdering 4.3
6t 46min
bookCoverFor

Sammendrag

"Gul bok" er utkastet til statsbudsjett og resultatet av alle departementsansattes iherdige innsats i spennet mellom politikeres visjoner og virkelighetens begrensninger. Mani er nyutdannet økonom og har nettopp fått jobb i Oppvekstdepartementet. Han er en ung mann som bor sammen med faren sin i en leilighet på Haugenstua, og som har en kjæreste han tror han skal gifte seg med. Helst ville han ha brukt evnene sine i det private næringsliv, der prestisjen og pengene sitter, for han er smertelig klar over at både kjæresten og miljøet rundt ham bare ser med forakt på «offentlig sektor». Lavt lønnet er det også. Den nye jobbtilværelsen innebærer tilpasning til helt nye verdiskalaer, der en gammel leilighet i Gamlebyen er mer ettertraktet enn Manis nye, og dyre, leilighet på Skillebekk, og der Manis faste kebabsjappe er «genuin» og rangeres høyere enn Theatercaféen. Samtidig blir Mani også en stolt bidragsyter til det store felles prosjektet som kalles Staten.
"Gul bok" er en roman om klasse og tilhørighet, om livet vi lever og rammene rundt det. Det er også en fortelling om hvor man kommer fra og hvor man er på vei. Det er langt fra Haugenstua til Y-blokka.
Forfatter(e):
Format:
Lydbok
Tid lydbok:
6t 46min
Språk:
Norsk (Bokmål)
Publisert:
25.3.2022
Utgiver lydbok:
Gyldendal Norsk Forlag AS
ISBN Lydbok:
9788242185099

Hva andre tenker om boken

Anmeldelser av Gul bok – Lydbok

God bok!

Ruth

Tommel opp!

Miriam

Boken anbefales, ikke minst pga forfatterens perspektiv. Oppleseren gjør en meget god jobb, og bidrar positivt til leseropplevelsen.

Ingebjørg