Gaven- Ellen Vahr

10t 52min
333 Sider
bookCoverFor

Sammendrag

«Gaven» er en roman basert på livet til Anne Brannfjell, husmannsdatteren som ble Norges mest kjente kloke kone. Den er en fortelling om frykt og fortielse, men også om kjærligheten og tillitens plass i våre liv, og om mulighetene som åpner seg når vi våger å stå ved oss selv.

Siden hun var liten, har husmannsjenta Anne visst at hun er født med en gave, en evne til å se, og et kall til å hjelpe syke og lidende. I stedet for å være stolt over denne gaven, gjemmer hun den bort. Hun vil ikke være annerledes. Vinteren 1841 reiser Anne fra Vardal til Christiania for å tjene hos byens mest berømte gullsmed og hans unge, vakre kone. Hun har valgt den veien hun tror er den rette. Det eneste hun har med seg er noen tørkede planter, en sort bok og en hemmelighet.

Livet i Christiania er ikke som hun hadde trodd, og det er først da hun tror at hun har mistet alt, at Anne finner kraften til å stole på hvem hun er. «Gaven» handler om Annes kamp for å finne sin egen vei - og å våge å gå den. Det er en historie om dyp fattigdom, svik og krenkelser, men det er også en kjærlighetshistorie om mot, håp og om å finne veien hjem. Ellen Vahr er Anne Brannfjells tipp-tipp-oldebarn.

Forfatter(e):

Innleser(e):

Format:

E-bok, Lydbok

Tid lydbok:

10t 52min

Sider E-bok:

333

Språk:

Norsk (Bokmål)

Publisert:

1.5.2018

Utgiver lydbok:

Aschehoug & Co

ISBN Lydbok:

9788242166159

Utgiver e-bok:

Aschehoug & Co

ISBN E-bok:

9788203361449

Hva andre tenker om boken

Anmeldelser av Gaven – E-bok, Lydbok

Lettfordøyelig og avslappende lesning.

Margaret