Full spredning

en legeroman

- Nina Lykke

Vurdering 4.2
7t 37min
bookCoverFor

Sammendrag

"Ingen kjenner understrømmene i befolkningen så godt som en fastlege. Jeg har vært gjennom alt sammen, glutenfritt, laktosefritt, sukkerfritt; annenhver overskrift i avisene og på nettet får friske mennesker til å tro at hvis de bare slutter å spise brød eller ost, vil alt falle på plass. De middelaldrende forstår ikke hvorfor de er så trette hele tiden. Det er fordi du begynner å bli gammel, forteller jeg dem, men de tror at dette med aldring ikke gjelder dem, slik de tror at dette med døden ikke gjelder dem. At det kommer til å gjøres et unntak i deres tilfelle".

Elin har flyttet inn på legekontoret sitt, hvor pasientene kommer strømmende dagen lang med alle sine skavanker og lidelser. I to tiår har Elin vært fastlege. Minst like lenge har hun vært gift med Aksel. Men før Aksel fantes Bjørn, som plutselig dukket opp på Facebook, og som har snudd opp ned på alt. Elin vet at noe må løsne, men foreløpig sitter hun fast på kontoret, i en slags katatonisk tilstand. I kroken står plastskjelettet Tore og ler av henne. Og hjemme i rekkehuset sitter Aksel og raser - med mindre han har lagt seg til med den fraskilte nabovenninnen Gro.

"Full spredning" er en roman om selvinnsiktens forbannelser og fornektelsens velsignelser. Med denne boken flytter Nina Lykke grensene for hva en legeroman kan være.

Forfatter(e):

Innleser(e):

Format:

Lydbok

Tid lydbok:

7t 37min

Språk:

Norsk (Bokmål)

Publisert:

1.5.2020

Utgiver lydbok:

Forlaget Oktober

ISBN Lydbok:

9788242182258

Hva andre tenker om boken

Anmeldelser av Full spredning – Lydbok

Morsom og ettertenksom.

Margaret

Veldig morsom og vittig bok

Janniche

Har nå hørt denne to ganger. Elsker den, og håper at den nyeste boken til Nina Lykke også blir tilgjengelig som lydbok snart. Fornøyelig!

Kristin