Der krepsene synger

Vurdering 4.5
11t 30min
357 Sider
Reese's book club
bookCoverFor

Beskrivelse av boken

«TIÅRETS BOK» BUSINESS INSIDER
«En fest for sansene» VG

Hvor lenge kan hun beskytte hjertet sitt?
Ryktene om «Marsklandsjenta» har hjemsøkt Barkley Cove, en stille småby på kysten av North Carolina. Så da kjekke Chase Andrews blir funnet død høsten 1969, retter lokalbefolkningen øyeblikkelig mistanken mot Kya Clark, den forlatte jenta som bor alene i villmarken.
Men Kya er ikke slik de tror. Hun er følsom og intelligent, og har overlevd i årevis alene ute i marsklandskapet hun har gjort til sitt hjem. Der har hun funnet vennskap hos måkene og lært om livet av sandens bevegelser. Men det kommer en tid da Kya lengter etter å elske og bli elsket. Da to gutter fra byen blir fengslet av hennes ville skjønnhet, åpner Kya seg for et nytt kapittel i livet, helt til det utenkelige skjer.

Der krepsene synger er en ode til det naturlige liv, en hjerteskjærende oppvekstroman og en overraskende fortelling om et mulig drap. Owens minner oss om at vi alltid vil være formet av det barnet vi engang var, og at vi alle er offer for de vakre og voldsomme hemmelighetene naturen skjuler.
Delia Owens har hatt stor suksess med sin første roman, og er i tillegg medforfatter på tre internasjonalt bestselgende sakprosabøker om sitt liv som villmarksforsker i Afrika. Hun har en bachelor i zoologi fra universitetet i Georgia og en doktorgrad i dyreatferd fra universitetet i California. Hun har vunnet The John Burroughs Award for Nature Writing og publisert artikler blant annet i Nature , The African Journal of Ecology og International Wildlife. Hun bor i Idaho. Der krepsene synger er hennes første roman.
«Jeg klarer ikke uttrykke i ord hvor mye jeg elsket denne boken! Jeg ville at den aldri skulle ta slutt!» Reese Witherspoon

Forfatter(e):

Innleser(e):

Oversetter(e):

Dorthe Erichsen

Format:

Lydbok
E-bok

Tid lydbok:

11t 30min

Sider E-bok:

357

Språk:

Norsk (Bokmål)

Publisert:

14.5.2020

Utgiver lydbok:

Bonnier Norsk Forlag AS

ISBN Lydbok:

9788234400452

Utgiver e-bok:

Bonnier Norsk Forlag AS

ISBN E-bok:

9788279009979

Hva andre tenker om boken

Anmeldelser av Der krepsene synger –
Lydbok, E-bok

Nydelig❤️ Brutal🥶 Ærlig🥰 men vond langt inn i sjelen😇 Jeg gråt i mange timer😭😭

Hilde

Gode beskrivelser ar Marsklandet og særlig den første delen er gripende. Men til tider blir den litt enkel og platt, flere sidehistorier som ikke bidrar til historien, men heller roter den bort og er litt simple. Tenker at dersom den hadde vært skrevet i dag, hadde redaktøren «ryddet» opp i dette. Men passer som strandlektyre eller mens man maler.

Andrea

Så filmen først, og synes boken er bedre med unntak av slutten. Der skårer filmen skyhøyt over!

Linda

En meget interessant og fin bok. Kan absolutt anbefales!

Bente