Afghanerne

- Åsne Seierstad

Vurdering 4.8
14t
bookCoverFor

Sammendrag

Da Kabul falt og Taliban overtok makten i Afghanistan i august 2021, fikk Jamila plass på det første flyet til Norge. Samtidig inntok krigsherren Bashir hjembyen hennes. En kvinnelig student, med ett semester igjen på universitetet, ble sendt hjem. Der får hun beskjed om å gifte seg med en ukjent mann.

I denne boka reiser Åsne Seierstad tilbake til Afghanistan, tjue år etter at hun skrev Bokhandleren i Kabul. Hun forteller historiene til dem som flyktet fra Taliban og dem som ble igjen. Det er historien om hvordan en jente som selv ble nektet utdanning bruker islam for å kjempe for kvinners rettigheter. Om en ung gutt som rømmer hjemmefra for å bli talibaner og kjempe i hellig krig. Og en jente som blir født når vestlige styrker inntar landet, og som tror at hun etter jusstudiene skal få jobbe og være en del av samfunnet.

Afghanerne er et nært portrett av tre mennesker som går hver sin vei og et land i krig.

Forfatter(e):

Innleser(e):

Format:

Lydbok

Tid lydbok:

14t

Språk:

Norsk (Bokmål)

Publisert:

1.5.2023

Utgiver lydbok:

Kagge forlag

ISBN Lydbok:

9788272017834

Hva andre tenker om boken

Anmeldelser av Afghanerne – Lydbok

Gripende, vanskelig å stoppe lyttingen.

Ann-Christin

Veldig bra!

May-Elin

Imponerende, og veldig spennende. Svært bra opplesing

Asta

Som alle bøker av Åsne Seierstad - grundig og fabelaktig håndverk. Veldig innsiktsfull og opplysende. Innleser er også svært bra, selv om hun kan være en anelse hastig i blant.

Birgit