Abida Raja

frihetens øyeblikk

Vurdering 4.5
7t 12min
bookCoverFor

Beskrivelse av boken

På 1980-tallet vokste Abida Raja opp midt i Oslo sentrum. Hun gikk på norsk skole, var norsk statsborger - men levde i en pakistansk familie og kjente ingen.
Som storesøster i en av Norges mest kjente norsk-pakistanske familier, har hun vært taus om livet som barn, ungdom og voksen. Nå våger hun endelig å fortelle.
Dette er historien om løsrivelsen fra foreldrene og ektemannen hun ble giftet bort til. Det er fortellingen om en mor som flykter med de fire barna sine - uten utdanning, et sted å bo eller egen bankkonto - og forsøker å skape sitt eget liv.
«Abida Raja. Frihetens øyeblikk» gir et sterkt innblikk i oppveksten og livet til en representant for dagens voksne norsk-pakistanske kvinner, de som ble født i Norge, men ikke ble en del av det norske samfunnet - og kampen for å bestemme over seg selv, hvem hun skal ha lov til å elske og et liv i frihet.

Forfatter(e):

Format:

Tid lydbok:

7t 12min

Språk:

Norsk (Bokmål)

Publisert:

1.5.2023

Utgiver lydbok:

Kagge forlag

ISBN Lydbok:

9788272017810

Hva andre tenker om boken

Anmeldelser av Abida Raja –
Lydbok

Sterk fortelling, forståelig grep med å la datter lese men stotrete fortellerstemme med slurvete uttale skjemmer denne innspillingen

Sigrid

Sterkt å høre boken. Jeg synes datteren som leste gjorde en veldig god jobb! Eneste som plaget meg var kj-lydene som ødela opplevelsen litt.

Lisa

👍🏼

Emilie

Ubegripelig at mennesker kan bli behandlet på denne måten. Er stor beundrer Abida og Abid 💓!! Lest/hørt begge bøker. Så flotte og reflekterte mennesker 💓 Sterkt å høre Abidas datter lese sin mors historie 💓 Mvh Eli-May 💕

Eli-May